Save Preloader image

0%

Select Page

Vervangen afbeeldingen WordPress

MALDEN (Nederland) – Het vervangen van afbeeldingen voor WordPress kan een hele taak zijn als je niet goed weet wat je moet doen. Met de media tab in WordPress kun je afbeeldingen toevoegen en verwijderen. Helaas is er op het platform zelf geen functie om je afbeeldingen te vervangen waarbij de URL en de titel hetzelfde blijven. In deze blog laten we zien hoe je dat doet door het gebruik van een plug-in.

Vervangen afbeeldingen WordPress: installeren plug-in

Als eerst willen we een gratis plug-in installeren die de functies van de media tab gaat uitbreiden. Deze plug-in heet Enable Media Replace van ShortPixel. Het is natuurlijk aan jezelf of je deze plug-in wil installeren, maar het helpt je om je afbeeldingen te vervangen zonder dat het je URL of titel wijzigt. Ga naar je dashboard en klik vervolgens op plugins. Druk vervolgens op nieuwe plug-in en zoek de desbetreffende plugin op. Dan klik je op installeren en activeren. Gefeliciteerd! Je hebt nu een extensie voor je media tab.

Vervangen afbeeldingen WordPress: de instellingen

Om te kijken hoe het werkt ga je naar media > bibliotheek. Klik vervolgens vervang media bij de afbeelding die je graag wil vervangen. Hier krijg je de mogelijkheid om een andere afbeelding te uploaden. 

Wanneer je naar onderen scrolt zie je dat er een kader is dat vervangopties heet. Daar kun je kiezen om alleen de afbeelding te vervangen of ook de link en de titel. Hier kiezen we uiteraard voor de eerste optie omdat we alleen de afbeelding willen vervangen. 

Mocht je nog vragen hebben; je kan altijd contact met ons opnemen door hieronder een reactie te verzenden. Abonneer je op ons YouTube kanaal om filmpjes te bekijken die over deze onderwerpen gaan.

Hartelijke groet,

SMLFwebdesign.

 

Afsprakenkalender voor WordPress (Divi) maken

MALDEN (Nederland) – Je website heeft een mooi contact formulier, maar de afspraken schrijf je nog altijd in je papieren agenda. Natuurlijk is dit altijd een methode die werkt, maar als je bedrijf wat groter wordt begint het een probleem te worden. Er komt heel wat extra werk bij het inlichten van je klanten. Tegenwoordig is er een mooie oplossing om je afspraken automatisch te regelen via jou WordPress website. Laten we eens kijken hoe je dat kunt doen.

Afsprakenkalender voor WordPress: Simply Schedule Appointments

Als eerst ga je naar je dashboard van je WordPress website. Daar klik je op plug-ins en kies je voor nieuwe plug-in. Daar zoek je naar de plug-in Simply Schedule Appointments en installeer en activeer je het als je hem hebt gevonden. Vervolgens zie je aan de linkerzijde een nieuwe tab ontstaan: afspraken.

Instellingen voor de afsprakenkalender

Als je voor de eerste keer klikt op de nieuwe plug-in dan kun je het via een automatische set-up instellen. Dat is goed te doen, maar in deze blog zullen we zelf de plug-in instellen. Ga dus naar ‘afspraken’ en klik vervolgens op instellingen. Hier kun je de instellingen veranderen zodat het voldoet aan jou voorkeuren. Wat een mooi kenmerk is, is dat je via de tab meldingen je e-mails kunt beheren. Zo kun je bijvoorbeeld de ontvanger van de herinnering aanpassen aan de e-mail die jij graag wil.

De afsprakenkalender voor WordPress in Divi

Divi heeft een mooie functie om de afsprakenkalender te implementeren. Ga naar de pagina (zoals een contact pagina) waar je de afsprakenkalender in wil zetten. Druk op ‘bouw aan de voorkant’ en ga naar ‘module toevoegen’. Daar komt er een nieuwe functie te voorschijn, namelijk: ‘afspraak/boeking’. Als je op deze knop drukt, dan zal de afsprakenkalender verschijnen. Deze kun je ook nog eventueel op grootte en kleur aanpassen.

Mocht je nog vragen hebben; je kan altijd contact met ons opnemen door hieronder een reactie te verzenden. Abonneer je op ons YouTube kanaal om filmpjes te bekijken die over deze onderwerpen gaan.

Hartelijke groet,

SMLFwebdesign.

 

Pin It on Pinterest

Deel dit met je vrienden!